Realdolmen Education

Details

PRINCE2® Fast track, Powered by D-ICT

This course is currently not scheduled on the open calendar, but can be organized on request.

Request Course

Duration

5 day(s)

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor Project Managers, medewerkers van project ondersteuning en medewerkers van kwaliteitsborging. Tevens voor iedereen die ook maar enigszins is betrokken bij en/of deelneemt aan een of meer projecten.

Voorkennis

Geen voorkennis vereist.

Doel

De PRINCE2® Fast Track cursus behandelt in de eerste drie dagen een uitgebreide basis van de PRINCE2® methode. De cursus is gericht op het geven van inzicht aan cursisten in de filosofie van de PRINCE2® methode en tevens op het voorbereiden van cursisten op de officiële PRINCE2® Foundation en Practitioner examens. Het Foundation examen vindt plaats op de middag van de derde dag. De laatste 2 dagen zullen in het teken staan van verdere verdieping in de methodiek en op voorbereiding op en afname van het Practitioner examen.

Methode

Instructor-led workshop met praktische oefeningen.

Beschrijving

Cursisten wordt uitgelegd hoe het model is opgezet, hoe de verschillende projectprocessen en projectrollen met elkaar zijn verbonden en hoe PRINCE2® omgaat met uitzonderingen en wijzigingen, die in elk project voorkomen. Gedurende de cursus zullen de deelnemers leren hoe ze een projectmanagement organisatie kunnen opzetten die verantwoordelijk is voor het sturen, managen en plannen van een project. Deelnemers zal worden geleerd hoe ze de verschillende projectmanagement rollen kunnen definiëren om ervan verzekerd te zijn dat het project op de meest effectieve en efficiënte manier wordt uitgevoerd.

In het Practitioner deel zal de nadruk liggen op het verkrijgen van meer detailinzicht en zullen de cursisten beter inzicht krijgen in hoe de methodiek in de gegeven case kan worden toegepast. Ook zal geanalyseerd worden of de methodiek juist is gebruikt, en waar er ruimte is voor verbetering.

De laatste dag kan worden afgesloten met het Practitioner examen (2,5 uur).

PRINCE2® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited

Inhoud